Övergång från Kemteknisk hårvård till Växtteknisk hårvård!

Vill du gå över från din vanliga hårvårdsrutin till en växtteknisk hårvårdsrutin?

Vad kul!

I detta inlägg ska jag förklara det enklaste sättet att göra det, vad du behöver tänka på och olika scenarion som skulle kunna göra att du tror att det inte funkar för dig. Men också fördelarna med att gå över till en växtteknik hårvårdsrutin! 

Varför väljer jag att kalla det växtteknisk hårvårdsrutin och inte naturlig, ekologisk eller något annat mainstream ord? Jo, för att i den ‘’traditionella’’ hudvårdsindustrin kallar man arbetssättet för kemteknisk hårvård. Vi vill förändra detta! Om du vill förändra din rutin till en miljövänlig metod som är bra för dig och naturen, läs mer!

Fördelarna med en växtteknisk hårvårdsrutin är att man får ett tjockt, glansigt och fylligt hår, från hårets naturliga förmåga, genom att stärka och supporta din hårväxt med näring och träning! 

Ja, du hörde rätt! ‘’Träning’’.

Borsttekniken är grunden för ett friskt hår. Men just idag ska vi prata om hårvårdsrutinen! Om du vill läsa mer om‘’Borsttekniken’’, klicka här.

Den kemtekniska industrin jobbar så att du lägger ett membran runt ditt strå som ska göra att det ser mjukt och glansigt ut. Man symptombehandlar problemet, men går inte till roten av problemet. Med växtteknisk hårvård går vi till roten (bokstavligen) och hjälper roten till att bygga ett strå som håller kvaliteten, och glänser av vitalitet! 

Så om håret “har vänjt sig” med symptombehandling i många, många år, då kommer det att bli en omställning att gå över till naturliga hårprodukter. Detta kan visa sig på olika sätt, genom att håret blir torrt, fett, börjar klia i skalpen, eller längderna börjar frizza sig, och mycket mer. Detta är en omlärningsperiod. 

Under denna period är det din naturliga hårprocess som börjar stabilisera sig. Det viktiga är att ha bra produkter som hjälper ditt hår att stabilisera sig tillbaka till dess naturliga rytm. Naturlig fettproducering, blodcirkulation och fuktbalans i stråna! 

Vi rekommenderar Hårvårdsrutinen Nässla & Ricin vid din övergång. Vi har noga tagit fram ingredienser som hjälper din hårbotten och ditt strå att uppnå balans, genom att stärka och underhålla längs vägen.

Brännässle-avkoket är extremt vitamin- och mineralrikt, vilket stärker strået och skalpen. Ricinoljan smörjer på djupet, och hjälper det naturliga talget till balans utan att tynga ner. Vi har sammansatt den perfekta kombon av fukt och fett för att vårda ditt hår till sin naturliga balans. Med hjälp av Gojs kan du smörja ditt hår likt en bodylotion efter varje tvätt eller oftare om så behövs. Fuktsprayen kan med fördel sprayas i håret varje dag, blanda med Gojs för mindre stadga. Fukt och fett är det du behöver symptombehandla med, tills ditt hår är i naturlig balans! Fukt och fett är också det som skyddar håret. 

Var alltså inte rädd om håret skulle må sämre efter du gått över till växtteknisk hårvård. Det betyder bara att ditt hår behöver vänjas om till ett annat sätt att leva. Från att symtombehandla, till att vårda och ta hand om. För dig och naturen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.