Vårt hållbarhetsarbete är viktigt för oss!

Hårvård med naturen i fokus. Växtbaserade produkter, ekologiska råvaror, och minskad miljöpåverkan. Lär dig mer om vår hållbara vision.

Hårvård för dig och naturen!

Vi är ett varumärke framtaget för att vårda, styla och färga hår som vi anser är en naturprodukt! Produkterna är framtagna för att nå upp till salongskvalitet. Vi strävar efter att konsumenten ska kunna använda så lite produkt som möjligt, men ändå få bästa möjliga resultat. Detta bidrar till minskad konsumtion, som leder till att vi gör ett så litet avtryck som möjligt på vår planet. Råvarorna är 100% växtbaserade och vi väljer när möjligt ekologiskt odlade råvaror. Hårprodukterna produceras i Sverige, medan borstar och kam produceras i Tyskland, gjorda i trä från hållbara odlingar. Vi strävar ständigt för att hitta producenter så nära produktionen som möjligt.

Växtbaserat innehåll

Råvarorna vi använder är noga granskade av vår kemist som ständigt ser till att vi använder de bästa råvarorna på marknaden – växtbaserade och när möjligt ekologiskt odlade. Vi tror att råvaror som stärker och vårdar ditt hår kommer från naturen och är så lite processade som möjligt. Desto färre led i produktionen desto bättre. Ekologiskt för oss betyder inga farliga besprutningsmedel, därav är småskalig odling bäst. Vi stödjer också passionerade företagare som vi tycker gör fantastiska jobb! Alla våra produkter är doftsatta med eteriska oljor som utvinns från örter och växter. Grunden i alla våra hårvårdsrutiner är ett aktivt örtavkok och en kallpressad olja. Färgerna som produkterna får, beror på vilken ört som använts. Med andra ord inga färgämnen för synens skull, bara vackra färger från örter!

Leverantörsleden

En väldigt viktig sak är också hur arbetarna i alla dessa led har det. Vi tycker att alla har rätt till bra arbetsvillkor. Vi själva älskar det vi gör och gör det för att det är kul, och det vill vi att våra leverantörer också gör! Självklart är det svårt att se, men vi stödjer och väljer de vi tycker känns bäst med hjärtat även om det kostar några kronor mer. Vi vill främja egna företagare med passion för sitt yrke och vår planet.

Certifieringar

Vi strävar inte för att betala för så många certifieringar som möjligt. Istället strävar vi efter så bra innehåll som möjligt och minst miljöpåverkan i alla led från råvara till återvunnen förpackning. Därför kommer ni inte se någon certifiering på våra flaskor. Vi svarar gärna på frågor och strävar efter att ge kunden så mycket egen kunskap att kunden förstår vad som är bra för människan och naturen.

Förpackningar

Vi strävar mot förpackningar som är så miljösnälla som möjligt. Just nu har vi återvunnen plast och glas i våra förpackningar. Vi tror på att inte skapa mer material i världen, om man kan använda det vi redan har. Så lämna våra produktförpackningar på insamlingen eller återanvänd dem själv när produkten är slut.

Herbhubsweden

Är ett företag som vill förändra frisörbranschen. Vi vill att frisörer ska ha möjlighet att välja växtbaserad hårvård! Med utbildning och ett salongs-certifierat varumärke kan de som vill gå över till ett växtbaserat arbetssätt tryggt och säkert. Vi jobbar för människan och naturen!

Om ni har synpunkter, tips eller idéer på hur vi skulle kunna göra vår verksamhet ännu miljösmartare, skriv gärna till oss på: info@herbhubsweden.com