Borsttekniken

 

20 års erfarenhet och utveckling av borsttekniken, för ditt bästa hår! Med Massageborste Trä av 100 % svarvat trä och platta av naturgummi.

Är du kund hittar du våra borstar och kammar i shoppen. Vi säljer också till återförsäljare, är du intresserad mejla oss på order@friekosor.com 

 

Kundernas upplevelse

Håret når sin maximala potential utifrån sin unika förmåga. När hårbotten börjat borstas och näring kommit till hårsäcken blir huden mer elastisk samtidigt som strået blir tjockare och får mer glans. Hela håret börjar växa. Ungefär efter sex månader börjar man se betydande resultat på hårets helhetsresultat, då har sex centimeter av ditt hår sin nya starkare skepnad med fler hårstrån. Man har väckt sovande hårsäckar till liv! Volymen märker man av redan efter två till tre månaders borstning. Vi har sett otroliga resultat på våra kunder som är otroligt tacksamma för att håret har kommit tillbaka och blivit bättre än någonsin förut. Vi har haft kunder som helt plötsligt märker att deras hårbotten är full av nya hårstrån som växer fram. Efter några månader har kunden kommit tillbaka med dubbelt så tjockt hår. Kunder med slitet hår får helt plötsligt tjocka lena hårstrån som växer starkt ut ur hårbotten. Kunder med hår slickat mot hårbotten får plötsligt volym, stråna reser sig två centimeter från hårbotten. Det är en fantastisk upplevelse. Allt detta med endast en borste!

 

Hur gör man för att få det bästa håret efter sina förutsättningar?

Först behöver man en bra borste! Den veganska massageborsten är en produkt som utvecklats med hjälp av 20 års erfarenhet för att få ut de bästa förutsättningarna för håret. Borsta håret varje kväll ca 60-100 tag åt alla håll, framåt bakåt och åt båda sidorna (för bättre effekt luta huvudet framåt och borsta så att blodet lättare tar sig till skalpen). Här kommer en video på hur man borstar:


Vad kan jag förvänta mig för resultat?

När man borstar varje kväll blir det snabbt en vana. Ca 30 dagar tar det att få in en ny vana. Men att borsta är inte bara bra för håret, de är också en väldigt skön kvällsrutin där man får en stund för sig själv och huvudet får avslappning. Håret får fler hårstrån, tjockare hår, mer volym, glansigare och tjockare hårstrån samt även snabbare tillväxt. Detta är resultaten som Lena upplevt under 20 års analysering av olika kunder som följt hennes borstteknik. Det hon märkt är också att det är olika beroende på kundens egna förmåga, hårtyp och allmänna hälsa. Vissa har redan tjockt hår, då blir håret kanske inte ännu tjockare, men det är fortfarande viktigt att lufta hårbotten genom borstning för en luftigare och friskare miljö. Svamp och bakterier trivs i fukt och varma utrymmen. Folk får alltså olika resultat, men oftast får man det man känner saknas.

I början när man börjat använda sig av borsttekniken kan man få klåda i hårbotten för att hårbotten är inte van att stimuleras på detta sätt varje kväll. Man kan också uppleva fett hår för att talgkörtelns produktion ökar på grund av ovana, detta går över när körteln vant sig att håret får tillräckligt med omvårdnad. Man kan också uppleva att man tappar mer hår, det är mycket möjligt att man gör det till en början då dom klena och skadade stråna faller av. Men efter denna period börjar magin! Vissa upplever inte alls denna inkörsfas.

 

Varför mår håret bra av borstning?

Genom att borsta håret varje kväll får man en ökad blodcirkulation till skalpen, som ger en positiv effekt på håret. Blod forsar upp till skalpen och ger näring och liv till hårsäckarna. I roten av hårstrået finns en hårsäck som omsluter roten. I hårsäcken finns en talgkörtel som producerar talg till hårstrået, detta smörjer stråt. Till hårsäcken fäster en muskel som gör att håret reser på sig från skalpen och ger volym. Vi föds med en mängd hårsäckar och under livet blir det varken fler eller färre. Det som händer är att hårsäckarna kan somna in, då tappar man strået och bildar inget nytt hårstrå. Om man borstar hårbotten med massageborsten skapas blodflöde upp till dessa hårsäckar. Då kan de antingen “vakna till” eller “piggna till” och producera starkare, finare och friskare hårstrån snabbare igen. Men inte nog med det så får den lilla muskeln bredvid ett gympass varje kväll, då blir muskeln starkare och du får mer volym för den orkar lyfta strået från skalpen. Blodet fungerar alltså som en booster för hårsäckens aktivitet. Man skulle kunna säga att blodet är maten till hårsäcken. Eller som Lena säger, ´´Det växer inga morötter i asfalt´´. Här kommer en video till en förklaring:

 

Rengöring av borsten

När du skall rengöra borsten tar du först bort allt damm och hår med en kam. Sedan sköljs borsten i ljummet vatten. Sen tar du lite tvål eller schampo och rengör med en mjuk borste, gnugga försiktigt den mjuka borsten på massageborsten. Skölj med ljummet vatten och låt massageborsten torka under natten på en handduk med piggarna neråt så att vattnet rinner av. Vi rekommenderar att man investerar i en ny borste varje år för bästa resultat.