HerbHubSweden är utvecklat av mor och dotter! Tillsammans driver vi företaget framåt för dig & naturen! Ta del av våran historia.

År 2001 öppnade Lena portarna för Friekosör nu mera Herbhub hair studio, en ekologisk frisörsalong, på Södermalm. Några år innan hade hon gått en utbildning i växtfärg och sakta börjat föra in, och vidareutveckla den kunskapen med sitt utbud på salongen hon tidigare jobbade på. Men nu hade hon mod och kunskap för att gå över till 100% Växtbaserat och egenstyrt! Mycket har hänt sedan dess – folk har kommit och gått, men Lena står kvar, tack vare alla kunder som gjort detta möjligt

HerbHub Hair Studio Lena

År 2013 började Frida lära sig frisöryrket hos Lena på Friekosör, och senare tog hon sitt gesällbrev med hjälp från Svenska Frisörskolan Stockholm. Frida älskade bra produkter och tyckte att det var spännande att göra sina egna produkter. Lena hade mycket kunskap kring detta ämne, så mellan kunderna började de experimentera! Efter ca sju år bestämde de sig för att göra en egen serie för frisörer tillsammans. Nu visste de både vad en frisör vill ha och vad de ville jobba med.

Frida Jansson

År 2021 släppte Lena & Frida Herbhubsweden – ett naturligt varumärke med experiment i bakgrunden och erfarna kemister som hjälpt oss att hitta rätt ingredienser. Ett varumärke från schampo till färg. Allt en frisör behöver för att arbeta växtbaserat! Därtill kommer insikten att den absoluta grunden i ett bra hår är hårbotten, vilket är varför Borsttekniken utvecklats! Varje kund borstar sig till ett fantastiskt hår som vi frisörer sedan får äran att jobba med.

Idag jobbar Lena kvar på salongen som numera heter Herbhub hair studio, med nya och gamla kunder, samt utbildar fler frisörer i Herbhubs anda. Friekosör är grunden till allt. Det var både här vi började växa samt att Herbhubsweden skapades här, dom salongs-certifierade hårvårdsprodukterna som är bra för dig och naturen. Frida jobbar numera med varumärket och det administrativa. Vi utgör ett bra team med egenskaper som tar oss framåt!

Vårt mål är att förändra en bransch med så mycket kemikalier till ett mycket miljövänligare alternativ! Vi siktar mot så mycket ekologiska ingredienser som möjligt, vi bryr oss om människorna som jobbar för våra ingredienser och vi vill skapa en giftfri miljö för våra fantastiska frisörkollegor och våra kloka kunder.. Men framför allt vill vi skapa en giftfri miljö för vår vackra natur!

Våra fuktsprayer

Missa inte vår blogg

Minimalistiska och naturlig styling av Herbhub

Wow! Herbhubswedens minimalistiska och naturliga stylingserie!  Går det emot alla traditionella synsätt på vad styling [...]

Läs mer
Blanda Hårelixir & Fuktspray

Ge håret den där sommarboosten som räddar alla torra trassliga hår 🌞 På sommaren får [...]

Läs mer
Gojs blandat med Hårelixir – mums för håret!

Gojs: är en leave-in inpackning, som en bodylotion fast för håret! ‘’En hårlotion’’ 😀 Smörjer, [...]

Läs mer
Alla våra olika hårborstverktyg! 

Grunden till ett friskt hår börjar i skalpen Vi har fem olika Massagehårborstar och en [...]

Läs mer
Fuktspray som stylingprodukt eller vårdande produkt?

Våra Fuktsprayer kan användas som vårdande eller styling, beroende på hur du använder den. Läs [...]

Läs mer
Övergång från Kemteknisk hårvård till Växtteknisk hårvård!

Vill du gå över från din vanliga hårvårdsrutin till en växtteknisk hårvårdsrutin? Vad kul! I [...]

Läs mer
Upplever du problem med mjäll?

Har du problem med din hårbotten – att det kliar och flagnar? Har du testat [...]

Läs mer
Så löser du problem med obalans i din hårbotten

Fet hårbotten & torra längder? Har du också beslutsångest över om du ska tvätta ditt [...]

Läs mer